Spackler Paars, verslag Leiden Combi Daan Spackler

26 augustus 2017 gepubliceerd door onbekend in

Twee maanden geleden won Daan Spackler samen met zijn vader het Leiden Combi Toernooi dat bedoeld is voor teams bestaande uit één debater en één niet-debater. Hieronder doet Daan verslag van die overwinning.

Het debatseizoen liep op zijn eind, maar er stond nog een heel bijzonder toernooi gepland, namelijk Leiden Combi. Op dit toernooi is het de bedoeling dat één van de twee teamleden ervaring heeft met debatteren en het voor de ander compleet nieuw is. De meeste debaters gaan daarom met een familielid en sommigen met een goede vriend.
Dit leek me een leuke gelegenheid om mijn vader eens te laten zien waar ik nou zo enthousiast over ben, dus op zaterdag 24 juni gingen we naar Leiden. Ik had mijn vader van te voren al wat verteld over Brits Parlementair debatteren en hij had zich ook erg goed ingelezen. (Zit de toewijding in de familie?) Op de dag zelf was er nog een korte workshop door Ybo, waarin alles nog een keer duidelijk werd gemaakt. De sfeer was erg goed en er waren nog twee Trivianen aanwezig, Simone en Jordi.
De eerste ronde werd aangekondigd. We waren Closing Government op de stelling “DK gelooft dat media niet zouden moeten berichten over het privéleven van politici”. We gingen lekker en alles kwam voorbij, van Rutte bij de Toppers tot Kok en Wiegel (we zijn tenslotte Spackler Paars). Ondanks dat we de resultaten niet heel belangrijk vonden op dit toernooi, waren we toch blij toen we een tweede pakten. De rondes erna werd er gedebatteerd over plastische chirurgie en antiterreurwetten. In ronde twee werden we ook weer tweede, maar de resultaten van ronde drie werden later pas aangekondigd op de finalelocatie. SpacklersEenmaal op de finalelocatie aangekomen, hoorden we dat we waren gebroken en dus in de finale stonden! De stelling was geweldig: Er is een pil op de markt die ervoor kan zorgen dat je nooit meer verliefd wordt, “DK slikt het pilletje”. We waren OO en mijn vader was helemaal in zijn element. Allerlei analyses over het geven en nemen in relaties en slippertjes bij de trap passeerden de revue, en in mijn speech nog wat over haren in doucheputjes.
De uitslag werd bekend gemaakt en we hadden de finale gewonnen! We waren super blij en bedankten de organisatie. Onderweg naar huis zei mijn vader dat hij nu wel begreep waarom ik debatteren zo ontzettend leuk vind. Hij heeft het erg goed gedaan en we hebben een geweldige dag gehad.