Cursussen

Trivium biedt verschillende soorten cursussen en debatleiding aan. Door onze ervaring met debatteren en grote diversiteit aan trainers kunnen wij passende cursussen voor iedereen ontwikkelen. Ook hebben wij meerdere leden met ruime ervaring in het leiden en jureren van debatten.

Omdat wij als vereniging geen commercieel oogmerk hebben, kunnen wij de prijzen laag houden.

Scholieren

Debatteren leeft steeds meer op middelbare scholen: veel scholen hebben hun eigen debatgroep en sinds een aantal jaar is debatteren een verplicht onderdeel in het curriculum voor scholieren. Bent u coördinator van een debatgroep en wilt u zich goed voorbereiden op een toernooi? Wilt u uw leerlingen goed voorbereiden op het debatteren in de klas? Of wilt u uw leerlingen op een leuke, laagdrempelige en interactieve manier laten kennismaken met het debatteren? Trivium helpt graag!
In onze basiscursus “Introductie in debatteren” leren wij de leerlingen argumenteren en het geven van weerlegging. Daarnaast gaan we in op onderwerpen zoals framing, structuur en presentatie.
Omdat wij onze cursussen op maat maken naar uw wensen, kunnen wij ook specifiek focussen op uw behoeften. Voor elke jaarlaag kunnen wij een cursus ontwikkelen: van een cursus voor bovenbouwleerlingen die al ervaring hebben met debatteren, tot een een laagdrempelige, interactieve introductie tot debatteren voor jongere leerlingen.
Bent u geïnteresseerd in onze diensten? Neem contact met ons op! Wij gaan graag vrijblijvend met u in gesprek over de mogelijkheden.

Studenten

Wij bieden onze medestudenten graag cursussen en debatondersteuning aan. Dit kan bijvoorbeeld voor studieverenigingen, studentenorganisaties zoals politieke jongerenorganisaties, belangenorganisaties, studentenverenigingen etc.
In bijna elke studie zitten elementen van debatteren verwerkt. Soms in de vorm van een daadwerkelijk debat, maar debatteren is ook een belangrijke vaardigheid voor bijvoorbeeld argumenteren in een essay of voor het geven van een presentatie. Daarom biedt Trivium ook cursussen voor argumenteren en presenteren aan. Ook hebben we meerdere malen laagdrempelige debatcursussen gegeven aan studenten voor wie debatteren onderdeel is van het curriculum.
Voor studentenorganisaties bieden wij op maat gemaakte cursussen aan. Zo hebben wij voor diverse politieke jongerenorganisaties workshops gegeven om hun debatvaardigheden te verbeteren, en zo beter hun doel als vereniging te verwezenlijken. Daarnaast organiseren, leiden en jureren we graag debatten voor jullie. Wij zorgen dan voor leuke en uitdagende stellingen, leiden het debat in goede banen en geven feedback en tips voor de sprekers.
Wij gaan graag met jullie in gesprek om te kijken wat wij kunnen bieden. Voor studie- en studentenorganisaties kunnen wij onderhandelen over het tarief of eventueel een cursus geven in ruil voor een tegenprestatie van jullie kant. Neem vrijblijvend contact met ons op en vraag naar de mogelijkheden!

Organisaties

Heeft u debatleiding nodig voor een evenement of interne activiteit? Of heeft uw organisatie behoefte aan trainingen in debatteren, presenteren en argumenteren? Schakel Trivium in! Onze debatleiders en trainers hebben elk hun eigen specialisme, en samen met u kunnen we in gesprek gaan over hoe u uw cursus of debat vorm wil geven. Zo geven wij al meerdere jaren cursussen binnen de Radboud Universiteit, hebben wij debatten geleid voor diverse evenementen en worden wij regelmatig ingeschakeld om leden van politieke partijen te trainen. Neem vrijblijvend contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken!