Belangrijke documenten

Het lidmaatschapsformulier om lid te worden van Trivium.

De statuten van de vereniging

Het huishoudelijk reglement van de vereniging

Het declaratieformulier

Het Quadrivium lidmaatschapsformulier om Quadrivium donateur te worden.

AVG-document met het beleid rondom verwerking persoonsgegevens.

Bestuur

Alle praktische punten rondom de debatvereniging worden in stand gehouden door het bestuur. Het bestuur let op de commissies, regelt externe cursussen, houdt de ledenadministratie en de boekhouding in orde en zorgt ervoor dat de avonden natuurlijk goed lopen en gezellig blijven! Hieronder is een lijst van alle bestuurders en de jaren waarin ze onze vereniging in goede banen hebben geleid. 

Quadrivium


Quadrivium is dé manier om als oud-lid van Trivium betrokken te blijven bij de vereniging. Je bent welkom op alle verenigingsavonden en je wordt uitgenodigd voor alle interne toernooien. Dus ook TSE! Speciaal voor jullie schrijven we vier keer per jaar een nieuwsbrief met foto’s en verhalen over wat Trivium uitspookt. Super leuk om op de voet te kunnen volgen hoe het er bij jouw studentenvereniging aan toe gaat! Natuurlijk ben jij ook welkom op jaarlijkse de alumniborrel. Daarbovenop wordt er eens per jaar een exclusieve Quadrivium activiteit georganiseerd waar huidige leden en quadrivianen op worden uitgenodigd: het moment om een avondje lekker nostalgisch te babbelen. De kosten van het Quadriviaan donateurschap zijn 25 euro per jaar.

Commissies

Commissies zijn een essentieel onderdeel van het bestaan van Trivium: ze organiseren evenementen, zorgen voor genoeg leuke activiteiten en houden de vereniging draaiend! Lijkt het je leuk om deel uit te maken van een commissie? Neem contact op met één van de commissies of het bestuur!

Commissie Sociaal
Deze commissie organiseert regelmatig sociale activiteiten voor alle Trivium leden. Enkele voorbeelden van deze activiteiten zijn een Sinterklaasavond, diners, feesten en borrels, spelletjesavonden, bowlingavonden en een pubquiz.
Contact: sociaal@nsdvtrivium.nl

Commissie Inhoudelijk
Deze commissie waakt over het inhoudelijke gehalte en de kwaliteit van de debatten binnen Trivium. Hiertoe organiseert ze onder meer training voor leden van Trivium en maakt cursusmaterialen. Deze commissie is tevens de stellingen-denktank en bepaalt dus de onderwerpen waarover binnen de vereniging wordt gedebatteerd.
Contact: inhoudelijk@nsdvtrivium.nl

Toernooicommissie
Deze commissie organiseert jaarlijks het Triviumtoernooi en, indien Nijmegen het NK toegewezen krijgt, ook het NK. Commissieleden zijn druk met promotie, catering, sponsoring en de buitenwereld net zo enthousiast voor het toernooi te maken als wij zijn!
Contact: toernooi@nsdvtrivium.nl

Ereleden

Bart van Beek

Benoemd op 7 maart 2013, herbenoemd op 21 februari 2018.

Bart van Beek nam deel aan drie besturen waarbij er bij tenminste twee zonder Bart er geen toekomst was geweest voor de vereniging. Beide keren kon er geen bestuur gevonden worden maar nam Bart zijn verantwoordelijkheid om in het bestuur plaats te nemen en zo het voortbestaan van de vereniging veilig te stellen. Ook was Bart bedenker van het administratieve systeem en de originele website. Daarnaast was Bart altijd bezig met kennisoverdracht tijdens bestuurswissels, de vele debatavonden en cursussen. En dan was hij ook nog vele jaren als actief als commissielid, de drijvende kracht achter de alumnivereniging en de bijdrage aan de discussies in Piecken. Een waardig erelid!

Jordi Vreede

Benoemd op 5 september 2013, herbenoemd op 7 januari 2019.

Toen Jordi in 2010 als voorzitter aantrad stond de vereniging er niet goed bij. Na een half jaar bleef hij zelfs als enig bestuurslid achter en waren er te weinig leden om regelmatig een debat te voeren. Maar Jordi was niet uit het veld te slaan. Hij ging op vol gas aan de slag met talloze initiatieven om Trivium weer op de rit te krijgen. In 2011 begon hij een nieuw bestuur met erelid Bart van Beek en Bart Ruber. Zonder hun inzet had Trivium nu niet bestaan. Het hoogtepunt was wel het bezoek van Alexander Pechtold. Zijn harde werken heeft zijn vruchten afgeworpen want dankzij hem bestaat de vereniging nu nog!

Jelle Lössbroek

Benoemd op 4 september 2014, herbenoemd op 4 september 2019.

De invloed van Jelle’s aanwezigheid is nog elk jaar tastbaar: hij is de bedenker van het inmiddels traditionele Trivium Summer Edition. Zelfs nog voordat hij het bestuur toetrad organiseerde hij samen met een aantal enthousiastelingen buiten het bestuur om de eerste editie! Samen met Bart van Beek bedacht hij ook vele TSE debatvormen waar nog jaren mensen plezier mee hadden. Na zijn twee bestuursjaren bleef hij een uitzonderlijk betrokken lid. Zo zat hij onder andere meerdere jaren in de Raad van Advies en groeide hij door tot secretaris van de Debatbond.

David van der Geld

Benoemd op 20 september 2017, herbenoemd op 15 september 2022.

David was jaren de stille kracht op de achtergrond. Hij was een jaar penningmeester en een jaar secretaris, hielp talloze latere penningmeesters op weg, ondersteunde vele jaren de Raad van Advies, hielp bij alle commissies en organiseerde Nederlands Kampioenschap debatteren in Nijmegen. Maar leden uit zijn tijd zullen hem herinneren aan de vele boeiende gesprekken tijdens borrels die ver boven het gemiddelde kroeggesprek lagen.

Ike Lieshout

Benoemd op 20 september 2018, herbenoemd op 13 september 2023.

Ike kwam in 2011 bij Trivium en loopt nu, 8 jaar later, nog steeds bij Trivium rond! Daarmee is ze een van de langstzittende leden van Trivium ooit. Stilzitten heeft ze niet gedaan: In deze periode zat ze in een bestuur, hielp ze bij alle commissies en werd ze het langstzittende lid in de Raad van Advies ooit. Door al haar jaren ervaring groeide ze uit tot ‘mama’ van Trivium met altijd wijze raad, zowel na afloop van een debat met persoonlijke feedback als tijdens borrels. Ike is niet alleen al jarenlang een enthousiaste debater en borrelaar, maar ook heeft ze jaar na jaar bijgedragen aan de debatvaardigheden van oude en nieuwe Trivianen.Oftewel, Ike is een rots in de branding die het dik verdient om erelid te zijn!

Daan Spackler

Benoemd op 9 februari 2022.

In al diens jaren bij Trivium heeft Daan op veel verschillende manieren bijgedragen aan de vereniging. Naast een bestuursjaar was die ook lid van de Raad van Advies, hielp mee met commissies en organiseerde meerdere toernooien. Behalve deze formele taken heeft Daan ook Trivium’s naam op de kaart gezet met successen op nationale en internationale toernooien. De ervaring die die daar heeft verzameld heeft hen tot een van Triviums beste debaters en juryleden gemaakt, die talloze nieuwe en meer ervaren leden heeft geholpen met feedback en tips. Daarnaast blijft Daan ook andere leden motiveren met diens enthousiasme voor debatteren en Trivium. Wij zijn heel trots Daan als erelid te hebben!

Essentialia

Oprichtingsvergadering: 16 juni 2005

Dies: 7 maart

Kleuren: Bordeauxrood en crèmewit

Raad van Aanbeveling: mr. A.A.M. van Agt, voormalig Minister-President van Nederland
prof. dr. C.W.P.M. Blom, voormalig Rector Magnificus Radboud Universiteit Nijmegen

Adres: Nijmeegse Studenten Debatvereniging Trivium
Heyendaalseweg 141
6525 AJ Nijmegen

E-mail: info@nsdvtrivium.nl

Bankrekening: 
NL18 TRIO 0379 7284 27 t.n.v. Nijmeegse Studenten Debatvereniging Trivium te Nijmegen

Kamer van Koophandel:
Inschrijfnummer: 09157436