De eerste ervaring met Trivium! (2)

7 mei 2017 gepubliceerd door onbekend in

We hebben wat nieuwe leden gevraagd om hun eerste maanden bij Trivium te beschrijven, om de zoveel tijd zetten we hier zo’n verslagje op. Nu aan de beurt Gabriela Avadu en Marijn Mornout!

Eerste ervaringen Trivium Gabriela

Ik heb altijd al erg van discussiëren en debatteren gehouden, dus toen ik hoorde dat Trivium een kennismakingsavond zou houden, was ik meteen geïnteresseerd. Op deze avond werd ik gelijk een beetje in het diepen gegooid, ik moest namelijk al  voor een groep mensen gaan spreken. Dit was best spannend, maar ik werd zo op mijn gemak gesteld door iedereen dat het totaal niet eng bleek te zijn.

Ik ben nu sinds half september lid van Trivium en ik heb het ontzettend naar mijn zin. Elke dinsdag avond hebben we een debatavond. Op deze avonden leer ik ontzettend veel,  bijvoorbeeld mijn angst overwinnen om voor een groep te spreken,  je leert argumenteren en je leert om die  argumenten zoveel mogelijk uit te werken.  Verder is het ook gewoon heel gezellig, omdat ik nog niet zo heel lang bij Trivium zit is nog niet alles bekend voor mij, maar iedereen is altijd ontzettend behulpzaam geweest en ik wordt echt aangemoedigd en gecomplimenteerd als ik goed gesproken heb en groei in het debatteren.

Ik ben een keer met Trivium naar het Cicero-toernooi geweest. Dit was ook een hele leuke ervaring. Ik moest tegen andere verenigingen debatteren en proberen zoveel mogelijk rondes te winnen, dit wordt in teams van twee gedaan. Bij trivium debatteren we ook met zijn tweeën.  Er is dus altijd iemand met wie je samen je argumenten voorbereid.  Sinds het Cicero-toernooi waar ik naar toe ben geweest, vind ik het nog leuker om te groeien in het debatteren. Je leert namelijk spreken op een manier waar je je hele leven profijt van zult hebben. Ik heb bijvoorbeeld geleerd dat ik mijn argumenten moet uitwerken en mezelf 5 keer ‘de waarom vraag’ moet stellen om het argument zo te verdiepen. Ook heb ik meegemaakt dat ik een stelling moest verdedigen, waar ik persoonlijk misschien niet helemaal achter sta, maar zo leer je dingen vanuit verschillend perspectief zien en heb je achteraf misschien zo iets van ohja, er zijn nog best wel redenen te bedenken waar ik eerder nooit aan had gedacht.

De stellingen die we krijgen zijn vaak ook uitdagende stellingen, ze zetten je aan het denken en halen me soms uit je comfortzone en natuurlijk zijn het stellingen die leiden tot interessante, creatieve en uitdagende debatten. Lid zijn bij Trivium is een aanwinst voor mij en tot nu heb ik het erg naar mijn zin gehad en ik kijk er naar uit om misschien meer aan toernooien mee te doen en heel veel bij te leren van alle toffe leden.

 

Eerste ervaringen Trivium Marijn:

Mijn naam is Marijn, ik ben 20 jaar en studeer geschiedenis aan de Radboud Universiteit (derde jaar). Op de middelbare school was ik al erg geïnteresseerd in politiek, maatschappij en debat; een interesse die in mijn studententijd alleen maar is toegenomen. Het is uiteindelijk een medestudent geschiedenis – én Triviaan in hart en nieren – geweest die Trivium op mijn pad heeft gebracht.

Inmiddels ben ik al enkele maanden lid van de vereniging, en dat hoop ik ook nog wel even te blijven! Trivium is voor mij de ideale mix tussen amicaliteit en gezelligheid enerzijds, en het voeren van een serieus, inhoudelijk en goed debat anderzijds. Een ander mijns inziens heel positief punt is dat men er bij Trivium op gericht is elkaar te coachen en vooruit te helpen.