Het NK Debatteren

Wachten op de halve finale van het NK DebatterenEens per jaar komen alle Nederlandse debatgrootheden naar een toernooi  voor het Nederlands Kampioenschap. Dit jaar gingen ze naar Groningen voor een tweedaags toernooi. Ook namens ons reisden er twee teams af naar het hoge Noorden. Bart van Beek en Jelle Lössbroek waren eindelijk in staat om samen naar een toernooi te gaan en Cedric van Drieberge beleefde in Groningen zijn eerste toernooi met mij. Joyce van Rossem ging mee als jurylid.

Met 68 teams was dit het grootste Nederlandstalige toernooi ooit en in zes voorrondes werden de halve finalisten bepaald. Na stellingen over de hypotheekrenteaftrek, pornofilters en kernwapens, kwam het team van Bart en Jelle net één punt tekort om naar de halve finale te gaan: ze werden tiende (de eerste acht gaan door). Cedric en ik behaalden de 25ste plaats met twee gewonnen debatten en twee tweede plaatsen. Bart en Jelle werden bovendien gedeeld twaalfde spreker van het toernooi. Redelijk succesvol kun je wel stellen.

Organisatorisch zat het toernooi geweldig in elkaar. Er was voldoende eten de hele dag door en het hostel waarin wij onze nacht doorbrachten mocht er ook wezen.  De finalelocatie, het Academiegebouw, zag er ook enorm goed uit. Hadden we in Nijmegen maar zo’n mooi universitair gebouw…

Al met al was het een fantastisch toernooi. Organisatorisch goed en Trivium heeft het erg goed gedaan. Helaas zit het toernooiseizoen er al weer op. Ik kan niet wachten op november!