Wie zijn wij?

De Nijmeegse Studentendebatvereniging Trivium is een actieve en enthousiaste vereniging voor Nijmeegse studenten. Sommige leden komen vooral om te (leren) debatteren, anderen juist voor de gezelligheid. Trivium is dus zowel een leerzame als gezellige vereniging voor studenten!

Iedere dinsdag vanaf 18:45 uur hebben we een debatavond. De debatten gaan over een groot aantal onderwerpen: Wetenschap, politiek en cultuur komen aan bod, maar ook medisch-ethische, sociaal-economische en filosofische kwesties passeren vaak de revue. Je kunt het zo gek niet bedenken of we hebben er wel eens over gedebatteerd! Deze debatavonden worden afgesloten met een borrel in café de Kluizenaar, vanaf 22:00 uur.

Trivium doet ook mee aan nationale én internationale toernooien, om ook de strijd aan te gaan met debaters buiten onze vereniging. Daarnaast organiseren we jaarlijks een eigen toernooi waarop we debaters uit het hele land mogen verwelkomen.

Naast het debatteren en borrelen heeft Trivium ook commissies. Zij regelen zeer diverse dingen: van het organiseren van diner-rouler tot verdiepende avonden, en van een spelletjesavond tot het organiseren van een toernooi. Ook is het voor de beginnende debaters mogelijk om een gratis beginnerscursus te volgen.

Ben je benieuwd? Kom een keer langs op één van onze debatavonden! Je kan gewoon binnen komen lopen of, als je dat prettiger vindt, eerst even contact met ons opnemen. Natuurlijk is het ook mogelijk om aan te sluiten bij onze borrel in de Kluizenaar. Je bent van harte welkom, en langskomen is geheel vrijblijvend.

Wil je geen lid worden, maar wel gebruikmaken van onze diensten? Wij bieden workshops en debatleiding aan voor (studenten)organisaties, middelbare scholen, politieke partijen, bedrijven en evenementen. Klik hier om meer te lezen over onze cursussen voor scholieren, organisaties en studenten.