Jong talent Trivium boekt exceptionele resultaten op Delft Open

Trivianen houden uiteraard van debatteren en doen dit dan ook elke dinsdagavond. Er zijn echter ook echte fanatiekelingen die het land doorreizen om mee te doen aan toernooien en het opnemen tegen debaters uit heel Nederland. Of moet ik soms zeggen “de hele wereld”? Op 25 en 26 juni vond namelijk Delft Open plaats. De TU Delft Debating Club nodigde debaters uit om mee te komen doen en te strijden om de titel. Hier werd ruim gehoor aan gegeven, want naast teams uit Nijmegen, Utrecht, Leiden, et cetera, kwamen er ook teams uit onder andere Keulen, Helsinki en zelfs Oxford!

Trivium werd vertegenwoordigd door de No Vis Novices, bestaande uit Mara en Pjotr. Daan was ook van de partij en sprak met Sebastian uit Leiden. Mara en Pjotr hebben zich, ondanks dat ze nog maar een jaar lid zijn, flink bewezen als kanonnen van sprekers. Zo wisten ze al meerdere finales te halen binnen de novice (eerstejaars) categorie.

Na de lunch begon ronde één, met de huizenmarkt als thema. De volgende rondes gingen respectievelijk over universiteitsdocenten, vrouwelijke militairen en de norm om monogaam te zijn. Mara en Pjotr wisten geweldige analyse te brengen over de noodzaak om de structuren binnen het leger te veranderen en het belang van een vrijere norm. Ze gingen na de laatste ronde van de dag dan ook moe maar voldaan richting de social.

De volgende dag zou het erom spannen. Pjotr en Mara hadden al uitgerekend dat ze nog kans hadden om zich te plaatsen voor finalerondes en in ronde vijf, de laatste voorronde, was er sprake van een heuse Trivium showdown. Op de stelling over dat sociale bewegingen zouden moeten stoppen met individuen aan de schandpaal nagelen, waren Daan en Sebastian Opening Government (eerste voorstanders) en Mara en Pjotr Opening Opposition (eerste tegenstanders). Een directe krachtmeting dus. Hoewel Daan en Sebastian binnen deze clash aan het langste eind trokken, bleken Mara en Pjotr niet te stoppen.

De aankondiging van de finalerondes werd bekend gemaakt en de No Vis Novices waren binnen de novice categorie als beste uit de bus gekomen! Ze plaatsten zich dus als eerste team voor de novice finale. Voor Daan en Sebastian eindigde het toernooi hier, gezien de heren al wat langer meedraaien en geen novices meer zijn. Ook grepen ze helaas net naast de open halve finale.

De novice finale zou gaan over de vraag of de Amerikaanse Democratische partij een erg linkse of een gematigde presidentskandidaat zou moeten verkiezen. Ons dynamische duo gaf vanuit tweede tegenstanders fenomenale analyse over het Amerikaanse systeem en waarom dit alleen maar zou leiden tot een herverkiezing van Trump.

Na de “Open Final” (finale tussen de vier beste teams van het hele toernooi) werden de resultaten bekend gemaakt. Individueel wist Trivium de novice categorie volledig te domineren. Met Mara als tweede beste spreker en Pjotr als beste spreker, was het duidelijk: de Trivium novices zijn onverslaanbaar. Als klap op de vuurpijl bleek dat ook uit de resultaten van de novice finale: de jury wees Mara en Pjotr aan als het winnende team!

Ze zeggen wel eens dat het succes dat een vereniging over een paar jaar zal boeken, kan worden afgelezen aan het succes van de novices. Als dat zo is, wacht Trivium binnen het competitieve aspect van debatteren een rooskleurige toekomst. We zijn ontzettend trots op dit duo en kijken nu al uit naar het volgende seizoen!