Voor het eerst naar een debattoernooi

19 oktober 2018 gepubliceerd door Sijmen in

Hoe is het om voor het eerst naar een debattoernooi te gaan? Evita deelt haar ervaring!

Roosevelt Open 2018 was mijn eerste toernooi ooit en het was geweldig. Zodra we aankwamen op vrijdag avond was iedereen meteen heel aardig en open. Ik kletste met een paar mensen en voor ik het wist was het al zaterdag ochtend, tijd om het toernooi te starten. De eerste twee rondes kwamen op het zelfde neer, ze focusden allebei op het belang van je eigen authoriteit kunnen kiezen en de chaos die met die keuze mee komt. Ondanks dat ze zo gelijksoortig waren, waren ze toch wel leuk om te doen. Ronde 3 was mijn minst favoriete, de motie was “DK als de EU verhoogt de strafmaatregelingen met betrekking tot Rusland i.p.v ze op te heffen” Omdat deze stelling geen info slide had en beide mijn partner en ik geen idee hadden wat in Rusland gebeurt, was dit een heel moeilijk debat. Na deze ronde gingen we eten bij La Piccola Italia, ik had pasta pesto, en hoewel het wel veel was, was het wel heel lekker.

Na het eten was het tijd voor ronde 4. Ronde 4 was zowel mijn favoriete debat, als mijn favoriete motie. De motie focuste op of religieuze ouders wel of niet door middel van religieuze context hun kinderen moraliteit mogen leren. Ik had persoonlijk geen mening over het onderwerp, wat het makkelijker maakte om in te leven in de oppositie, die ik moest verdedigen. Hierna naam de social plaats, die ik niet had bijgewoond i.v.m hoofdpijn. De volgende ochtend was het tijd voor ontbijt en daarna de laatste ronde. De laatste ronde had een gesloten beoordeling, en omdat ik al naar huis was gegaan voor de break aankondiging, kwam ik er pas thuis achter wat de call was. Omdat het mijn eerste toernooi was verwachtte ik heel nerveus te zijn, maar eigenlijk was ik dat amper. In de debatten waar ik niet echt goed op voorbereid was, was ik natuurlijk wel nerveus, maar voor mijn gevoel gingen de meeste rondes wel goed. Om te concluderen was het een geweldig toernooi, vooral rekening houdend met het feit dat dit mijn eerste toernooi was.