De eerste ervaring met Trivium! (1)

We hebben wat nieuwe leden gevraagd om hun eerste maanden bij Trivium te beschrijven, om de zoveel tijd zetten we hier zo’n verslagje op. Nu aan de beurt Daan Spackler!

In de vijfde klas van de middelbare school kwam ik in aanmerking met debatteren. De middelbare school had een bescheiden debatclubje, waarbij ik me aanmeldde. Al snel merkte ik hoe geweldig ik het vond. Na een paar toernooien wist ik dan ook dat ik er een geweldige hobby bij had.

Na mijn slagen begon ik met mijn studie politicologie in Nijmegen. De eerste weken voelde ik me best alleen. Ik ben opgegroeid in een klein dorpje en woonde ineens in een grote stad. Tijdens de informatiemarkt tijdens de introweek zag ik ineens een bekend logo, het logo van Trivium. Ik kende het omdat ik eerder dat jaar deel had genomen aan het Triviumtoernooi. Ik raakte in gesprek met Jordi en hij nodigde me uit voor de eerste verenigingsavond van het jaar. Ik hoefde geen seconde na te denken en ging onmiddellijk op zijn aanbod in.

De eerste verenigingsavond liep ik de Refter in. Daar zaten de Trivianen, sommigen herkenbaar aan hun rode Triviumshirts. Ik ging erbij zitten en raakte in gesprek met Lydia en Barbara met wie ik meteen mijn enthousiasme kon delen. Barbara vroeg me of ik meteen mee wilde doen. Na even aarzelen durfde ik het wel aan.

Eenmaal boven werden de indeling en de stelling bekendgemaakt. Ik was eerste oppositie samen met Marijn. De stelling was een onderwerp waar ik veel vanaf wist en Marijn en ik hadden snel een goede case te pakken. Toen het mijn beurt was om te speechen, was ik bloednerveus, maar gaf een van mijn beste speeches die ik tot dan toe gegeven had. Daarbovenop wist Marijn nog een boel geweldige weerleggingen te geven en met succes: we werden eerste! Het debat erna won ik ook en mijn geluk kon niet op. Tijdens de borrel werd nog nabesproken en ik merkte dat deze vereniging als thuiskomen voelde.

Nu, een paar maanden later, weet ik dat lid worden van Trivium mijn beste keus van 2016 was. Het voelt geweldig om mijn passie weer te kunnen uitoefenen samen met geweldige mensen die me met open armen ontvangen.

Al met al kan ik zeggen dat Trivium een plekje in mijn hart veroverd heb en ik elke week weer uitkijk naar de dinsdagavond.