Toernooiverslag Leiden Novice

Vorige week bezochten twee Trivianen het Leiden Novice toernooi. Hieronder lees je een sfeerverslagje van de dag door Jordi!

LEIDEN – Het Cicero toernooi zat de meeste Trivianen nog vers in het geheugen, maar alweer twee weken later zijn twee dappere trivianen alweer naar het volgende toernooi gegaan. De eerste dinsdagavond na het Cicero toernooi, toen we het vorige toernooi nog aan het bespreken waren, probeerde Lydia alweer een teampartner te ronselen voor het volgende toernooi. Dit toernooi was de Leiden Novice van 2015, en inschrijven moest dezelfde week nog gebeuren. Heel veel animo leek er aanvankelijk niet te zijn, want het was wel erg kort dag. Toch was er één gastje die misschien wel mee wou, en dat gastje was ik. In het eerst daarop volgende weekend had Lydia ons beide alweer ingeschreven, en de week daarna konden we maar gaan uitvinden hoe we in de eerste plaats überhaupt in Leiden moesten komen. De details hierover zal ik je besparen.

Na een lange reis door de barre gronden van de NS zijn we dus in Leiden aangekomen en konden we beginnen aan het toernooi. Zoals gebeurt met spontane plannen, kwamen we er de dag van tevoren achter dat de debatten in Britse Parlementsstijl gehouden zouden worden. Dat het in het Engels was, wisten we gelukkig al wel van tevoren.

Een heerlijk toernooi met vele andere mensen die net zo veel beginner waren als onszelf, dit moest wel een leuke dag worden. En we waren dan ook gelijk goed begonnen met het eerste debat, door de 1e plaats te verkrijgen. Hierin moesten wij als 2e propositie de stelling “TH allows euthanesia even if the suffering is neither unbearable nor hopeless” verdedigen. Buiten het feit om dat het klonk alsof ik het wel prima vond dat depressieve mensen zouden sterven, hebben we dit debat naar mijn idee prima gedaan. De tweede daaropvolgende debatten hebben wij een mooie derde plaats weten te bemachtigen. Misschien was dat ook maar beter, want om de break nog te halen hadden we de krachten niet meer. Een debattoernooi staat meestal wel garant voor een mooie dag, maar ook voor een uitputtende dag. De Leiden Novice was dan ook geen uitzondering. ’s Avonds laat gingen we dan ook tevreden en uitgeput onze weg terug naar de warme stad Nijmegen vinden, wederom door de barre gronden van de NS. Weer een ervaring rijker. Die toernooien worden nog verslavend.