Toernooiverslag Cicero

In dit verslag deelt Danique de ervaringen die ze opdeed op het Cicero Toernooi in Tilburg, dat afgelopen zaterdag (21 november) plaatsvond. 

 

Na lang uitgekeken te hebben naar mijn eerste debattoernooi was het afgelopen zaterdag dan eindelijk zo ver: Cicero! Met een behoorlijke delegatie van Trivium vervoerden we ons op verschillende wijzen naar de Brabantse schone stad Tilburg.

We waren nog geen twee kwartier binnen of er werd al gespeculeerd over verschillende gevaren , zoals Nederlands en Europees Kampioenschap-debaters. Als groentje (nieuwkomer) bezorgde dat wel wat koude rillingen… De sfeer was verder erg fijn. De debatten waren te vergelijken met de debatten die bij onze vereniging plaatsvinden op dinsdagavond. De stellingen waren echter niet makkelijk te noemen. Ze deden acuut een beroep op je parate kennis, bijvoorbeeld over wat een studie op de Milky Way nu eigenlijk op zou kunnen leveren. En dan bedoel ik niet de chocolade, nee, de Melkweg. Weet daar maar eens iets nuttigs over te zeggen als rechtenstudent. Wonder boven wonder wisten Sophie en ik dit debat toch te winnen!

Buiten de debatten was er een leuk sfeertje, voornamelijk met onze eigen groep. Ook heb ik Cedric leren kennen. De jongen waarmee menig Triviaan nog tot laat in de nacht op de vrijdagavond (ik noem geen namen) heeft geborreld in de stad. Het eten was ook erg lekker, voornamelijk de nasi. Ik was superhappy over het feit dat de satésaus ook vegetarisch was, nooit geweten dat dat kon! Tijdens het eten werd er nog nagebabbeld over de stellingen en de argumenten, die mij vaak –weliswaar te laat, maar toch 😉 – op nieuwe ideeën brachten.

Wat ik op vond vallen na afloop van het debat was de feedback die ik kreeg. De feedback was uitgewerkt en best wel nauwkeurig. Deze kan ik weer meenemen voor een volgende keer. Ik heb er veel van geleerd en goede tips gekregen. Al met al was het een super gezellige dag, met leuke mensen, lekker eten en pepernoten. Het toernooi zelf was erg laagdrempelig als beginner en laat je op een gepaste wijze kennis maken met een debattoernooi. Ik zou zeggen, tot het volgende debattoernooi! Het zou supergaaf zijn als we dan weer met zo’n grote groep zijn.

Groetjes met een zachte g,

Danique.