Een staande ovatie in Rotterdam

debat rotterdam 2

Zaterdag 25 januari bezocht een groep Trivianen het EDS toernooi in Rotterdam. David van der Geld was hier bij, en schreef een verslag over deze dag. 

Op zaterdag 25 januari deed Trivium mee aan het eerste debattoernooi in 2014: het BP-toernooi in Rotterdam. Onze vereniging werd vertegenwoordigd door Koen & Stefan en Céleste & David. Voor Stefan was het zijn rentree, sinds zijn Erasmus-avontuur in Helsinki. Voor de andere drie was het ook alweer enige tijd geleden dat ze aan een BP-toernooi hadden deelgenomen en helaas is dat te zien aan de tab. Het was, eufemistisch gezegd, niet het meest succesvolle toernooi voor Trivium.

Dat neemt niet weg dat het een leuke dag was, waarop interessante debatten gevoerd en bekeken werden. Het CA-team had zijn creativiteit de vrije loop laten, wat resulteerde in onder andere een stelling over Mexicaanse burgerbendes die jagen op drugskartelleden en een actordebat waarin wij ons verplaatsten in de Eerste Kamerfractieleden van het CDA.
debat rotterdamNa de voorrondes was het tijd voor Triviums hoogtepunt van de dag: Célestes aankondiging van het Trivium Toernooi. Dat werd met een staande ovatie ontvangen. Gelukkig vindt de rest van debatland ook dat het de hoogste tijd is voor weer een toernooi in Nijmegen! De spectaculairste aankondiging van de dag kwam voor rekening van de UDS. Zij hebben een schitterend Pokémon-filmpje gemaakt om het NK onder de aandacht te brengen. Daaruit blijkt dat de tabmaster omkoopbaar is. Wellicht dat Trivium op die manier een beter resultaat kan boeken. Op naar het Bonapartiaans Debattoernooi!