Trivium Summer Edition groot succes

Jaarlijks organiseert Trivium de Trivium Summer Edition (TSE). Tijdens dit meerdaagse debattoernooi op een camping komen er verschillende, alternatieve debatvormen naar voren.

Dit jaar waagden zes teams aan onder andere het Spreekwoordendebat, het Schitzodebat en Geen jager. Met veel nieuwe deelnemers en de gedoodverfde favorieten Jelle Lössbroek en Bart van Beek als juryteam, was er op voorhand geen favoriet te noemen.

De winnaars werd uiteindelijk het team Einzelgänger/Dobbelgänger, bestaande uit Jordi Vreede en Daan Steeghs, die de laatste drie ronden aansloot bij de voorzitter. In de finale versloegen zij team Goeiemoggel met Sara Clappers en Sander Kooij. In een zinderende finale Statuscountersquirl over de stelling ‘Deze Kamer maakt de bijdrage van scholieren inkomensafhankelijk’ ging het team, dat ook als eerste de finale bereikte, er met de winst vandoor.

De beste spreker van het toernooi werd Koen van Vught, die vooral samen met zijn partner Marcel van der Heijden pech leek te hebben in de loting. Tweede spreker werd Jordi Vreede, voor Sara Clappers.